Zirkon Taşı: Anlamı, Faydaları ve Özellikleri

Zirkon Taşı: Anlamı, Faydaları ve Özellikleri
Zirkon Taşı: Anlamı, Faydaları ve Özellikleri

Zirkon taşı dünyada Avustralya’da rezervi sağlanır. Özellikle takı sektöründe elmasın bir alternatifi olarak değerlendirilir. Kimyasal içeriği Silisyum, Zirkon ve Oksijen elementlerinden oluşur. Zirkon taşı özellikle zihinsel aktivitelerin ve hafızanın güçlenmesi için kullanılan bir taş türüdür. Doğal taş oluşu kullanılmaya başlandığı andan itibaren özellikle öğrencilerin unutkanlık probleminin giderilmesi için şifa sağlıyor. Hastalıkların iyileşebilmesinde güçlü etkisini ortaya koyarken vücutta kapalı olan çakra alanlarının yeniden aktif hale gelebilmesini sağlıyor. Zirkon taşının gerçek olduğunu anlayabilmek pekte zor değildir.

Yakından bakıldığında renginden ve şeffaf yapısından fark edilebiliyor. Ancak imitasyon yapıda sentetik olarak anılan Zirkonlar Sitrin, Topaz gibi farklı doğal taş renklerine boyanarak piyasada satılabiliyor. Zirkon taşı korozyona karşı büyük direnç gösteren ve oksitlenmeye karşın sağlamlığı ile bilinen sert bir taştır. Uzun ömürlü yapısı ile dikkat çeker. Yarı saydamdır. Işık geçirme özelliğine sahiptir. Zirkon taşı yer altında birden çok kayacın içinde ve boşluk alanlarda oluşmuştur.

Zirkon Taşının Faydaları Nelerdir?

Zirkon doğada bulunan kuvvetli güce sahip taşlar arasında yer alır. Görüntüsü ile pırlantayı andırır. Şık bir aksesuar olarak kıyafetlerin tamamlayıcısı olma özelliği sunar. Öte yandan duygusal olarak kişinin kendini daha iyi hissedebilmesini sağlar. Zihinsel faaliyetleri doğru şekilde kullanabilme ve hafızayı güçlendirme özelliği bulunur. Kişiyi hem mental olarak hem de fiziki sağlığı açısından daha üst bir seviyeye taşır.

Unutkanlık riski bulunanlar ezber yapmakta zorlananlar için daha çok tavsiye edilir. Zirkon taşının yararları arasında şunlar yer alıyor:

  • Zihinsel aktivitelerin daha hızlı çalışması sağlanıyor.
  • Hafıza ile ilgili problemler azalıyor.
  • Özellikle mide rahatsızlığı çekenler için tedavi edici bir şifa etkisi sunuyor.
  • Kalp rahatsızlığı olanlar, epilepsi nöbetleri geçirenler için şifa sağlıyor.
  • Zirkon taşı duygusal denge sağlıyor.
  • Üst solunum yolu ile ilgili yaşanacak problemlerin giderilmesini destekler.
  • Duygusal dalgalanmaların önüne geçer.
  • Kişiyi daha sakin tabiatlı hale getirir.
  • Uyku problemi çekenler için iyileştirici uyku sürecini tetikler.
  • Kilo alma problemi yaşayanlar için iştah açıcı bir özellik sunar.

Zirkon Taşı Ne İşe Yarar?

Zirkon taşı pırlanta ile yarışan bir doğal taştır. Görünüm itibariyle her ikisi de oldukça parlak ve aynı büyüklüğe sahiptir. Fakat pırlantaya göre daha hafiftir. Kalite yönüyle elbette ki pırlantanın gerisinde kalır. Ancak fiyatındaki uygunluk sağladığı ruhsal rahatlık göz önünde bulundurulduğunda takı olarak kıyafeti tamamlayıcı bir aksesuar niteliğinde kullanılabiliyor. Zirkon taşı kullananlar taşın vücuda olan etkisini hissedebiliyor.

  • Vücutta kapalı olan çakra alanlarının yeniden aktif hale gelebilmesini ve aura’nın güçlenmesini destekliyor.
  • En büyük özelliği ise Zirkon dendiğinde akla gelen zihinsel şifacı gücüdür.
  • Unutkanlığa iyi gelirken zihinsel aktivitelerin daha hızlı çalışabilmesini de sağlıyor.

Zirkon Taşı Nasıl Kullanılır?

Zirkon taşı vücutta takı ve aksesuar olarak kullanılmaya başlandığı andan itibaren daha olumlu enerjilerin yayılmasını sağlarken zihinsel faaliyetleri kuvvetlendirici etki sunar. Zirkon taşının kullanımı özellikle ev içerisinde süs objesi, elbiselerle uyumlu takı ve aksesuar olarak değerlendirilebilir. Mücevher yapımında kullanılan ışıltılı ve dikkat çekici bir taştır. Altın ya da gümüş gibi değerli madenlerle aynı süreçten geçirilerek zarif bir görünüme kavuşturulur.

Zirkon Taşının Anlamı Nedir?

Zirkon taşının anlamı kelime olarak Arapça ve Farsçanın birleşiminden türetilmiştir. Arapçada Zirkon “kırmızı” anlamına gelir ve Zargun olarak geçer. Farsça da ise “altın ve renk” anlamlarına gelir. Zar ve gun kelime kökeninden türer. Geçmişi oldukça eski çağlara dayanan Zirkon antik çağlardan beri varlığını sürdürür. Günümüzde Zirkon taşının yerine daha değerli madenler keşfedildiği için popülerlik sıralamasında geri planda kalsa da antik çağlarda kullanılırken elmasın yerine tercih edilebiliyordu.

Zirkon Taşının Özellikleri Nelerdir?

Zirkon sert ve dayanıklı mineral özelliği sunar. Silikat grubu içerisinde yer alır. Çoğunlukla rengi bulunmaz. Mavi, gri, yeşil ve sarı gibi tonlarda olabilir. Zirkonyum dünyada daha çok Avustralya’da bulunmakla beraber Amerika, Güney Afrika, Brezilya, Endonezya, Hindistan gibi ülkelerde de üretimi yapılmaktadır. Türkiye’de ise belirli sahillerin kumsal alanlarında konsantre olarak bulunabiliyor.

Zirkon taşının özellikleri:

  • Renksiz, şeffaf bazı hallerde sarı, kahverengi ya da mavi olabiliyor.
  • Doğal ve saydam yapıdadır.
  • Sembolü Zr’dir.
  • Atom numarası 40’tır.
  • Korozyona karşı dirençlidir.
  • Sert bir yapısı bulunur. Sıcaklığa karşı kuvvetlidir.
  • Değeri +2 ile +4 arasında değişir.
  • Atomik ağırlığı 91.22’dir.
  • Zirkon taşı 7,5 ile 8 saatlik derecesine sahiptir.
  • Taşın özgül ağırlığı 4,6 ile 4,7 arasındadır.

Zirkon Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Doğal taş grubu içerisinde yer alan Zirkon taşı diğer doğal madenlerde olduğu gibi farkı anlaşılabilir. Etkisini vücuda temas ettiği andan itibaren göstermeye başlar. Zirkon taşının gerçekliğini anlamak çokta zor değildir. Sert bir mineral yapısına sahip olması ısıya karşı dayanıklı oluşu ile desteklenir. Daha çok pırlantayı andırır. Pırlanta ile kıyaslandığında daha yumuşak bir mineral yapısından sahiptir. Parlak ve gösterişlidir. Genellikle şeffaf tonları tercih edilirken yeşil, mavi, kırmızı, kahverengi, sarı gibi renklere de bürünebilir.

Zirkon Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Takımyıldızları astroloji de insan malzemesi ile anlamlı hale geliyor. Yıldız haritasında her bir burc bir insanı temsil ediyor. İnsan davranışlarını anlamada yol gösteren Astroloji bilimi ile doğal taşların iyileştirici gücü bir arada anlam kazanıyor. Zirkon taşının burcu Zodyak’ın değişken toprak elementi Başak burcudur.

Zirkon Taşı Nasıl Temizlenir?

Zirkon taşının temizliği kısa sürede birkaç adımda sağlanabilir. Kabın içerisine bir miktar sıcak su konulur ve saf sabun eklenir. Takı kabın içerisine konduktan sonra yaklaşık 3 ile 5 dakika arasında bekletilir. Yumuşak bir fırça ya da bez yardımı ile temizlenir. Taşın arındırılmasını sağlayarak olumsuz enerji geçişini engelleyebilmek için suyun akan suyun altında yaklaşık 5 dakika yıkayarak temizleme işlemi tamamlanabilir. Mümkünse deniz suyu ya da tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletmek arındırılması için yeterli olacaktır.

Suyun olmadığı hallerde genellikle daha ağır ve sertliği fazla olan doğal taş gruplarında topraklama yöntemi ile de arınma sağlanabilir. Toprağın içine gömülen Zirkon bir gün bekletildikten sonra yenilenmiş enerjisi açığa çıkabiliyor. Gün ışığından da etkilenen bu taş bir gün boyunca gün ışığı alan bir bölgede bekletildiğinde aynı etkiyi sunuyor.

Zirkon Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?

Zirkon görüntü itibariyle pırlantaya benzer yapay bir kristal özelliği taşır. Bu yönü ile pırlantaya kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Yapı itibariyle daha hafif olduğu fark edilir. Orjinal zirkon taş fiyatı gram üzerinden belirlenir. Genellikle yüzük ve kolye olarak aksesuar olarak değerlendirilir. Zirkon taşının satış fiyatı 100 TL’den başlayarak 1.500 TL’ye kadar ulaşır. Bu rakam genellikle yüzük ve bileklik modellerinde geçerli oluyor. İşçilik detaylandırıldıkça buna göre fiyat farkı değişebiliyor.

Beş taştan oluşan altınla birleşmiş Zirkon yüzük 2.700 TL’den başlıyor. Zirkon malzemesi diş yapımında kullanıldığında ortalama olarak 500 TL ile 2.500 TL arasında değişen bir rakamla kullanılmaya başlanabilir..

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*