Turkuaz taşı halk arasında Firuze taşı olarak da biliniyor. Rengi nedeniyle daha çok ferahlatıcı ve başarıyı artırıcı bir etkisi olduğu söyleniyor. Turkuaz taşını bileklik, kolye ya da kıyafet aksesuarı olarak vücudunda bulunduran bir kişinin yaşam enerjisini yükselttiğine inanılıyor. Günlük hayatta ayakta kalabilmeyi sağlayan vücut organlarımızın kan akışını ve oksijen oranını destekleyici bir özellik sunuyor. İnsan vücudunda 7 farklı çakra alanının var olduğu söylenir. Bu yönüyle bir diğer adı inanç taşı olan Turkuaz taşının 7 farklı çakra kanalı üzerinde etki ettiğine inanılır. Metafizik olarak boğaz çakrası üzerinde oluşabilecek rahatsızlıkların engellenmesini sağlar. Kişinin kendi hayatına yön verebilmesini kolaylaştırır.
İnsanın bulunduğu anda daha açık fikirli olarak hayata yaklaşabilmesini sağlar. Turkuaz taşı 3. göz çakrası içerisinde kabul edilen bir özel yapıdadır. Bu durum kalp ve boğaz alanlarındaki çakra bölgelerini aktifleşmesini destekler. Almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunur. Kişinin öncelikli olarak tavsiye niteliğinde değil kendi isteği ile sevgi duyarak bu taşı istemesi gerekir. İhtiyaca yönelik alınan bu taş ilk alındığı anda üzerinde temizlik uygulanması gerekmektedir. Şifalanma amacı ile çakra alanlarında kullanılabilir.
Turkuaz Taşının Faydaları Nelerdir?
Turkuaz taşı özellikle çocuklarda, gençlerde okul başarısını artırıcı bir etki sağlıyor. Bu yönüyle daha çok aileler tarafından tercih edilirken ileri yaş grubuna yönelik oluşabilecek bazı sağlık problemlerinin de önüne geçiyor. Turkuaz taşının yararları dendiğinde en çok fayda sağladığı yararlar arasında şunlar yer alıyor:
- Kandaki oksijen dengesini sağlıyor.
- Günlük tansiyon iniş çıkışlarını dengeliyor.
- Öğrencilerin daha çok kendilerine inanabilmesi ve adapte olabilmesini sağlıyor.
- Vücutta taşınmaya başlandığı andan itibaren başarı duygusunu pekiştiriyor.
- Vücuda sakinlik sağlayarak kaygı eşiğini azaltıyor.
- Kronik öksürüğe iyi geliyor.
- Baş ağrısı ve mide bulantısına şifa sunuyor.
- Ani depresyon ataklarına fayda sağlıyor.
- Günlük yorgunluk ve stresi dengeliyor.
- Kişinin empati duymasını sağlıyor.
- Konforunu arttırırken dışarıdan gelebilecek radyoaktif dalgalar elektromanyetik ışınlara karşı da vücudu kuruyor.
- Sıklıkla yaşanan ruhsal değişimlerin önüne geçiyor.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
- Zihni daha aktif hale getirirken sakinleştiriliyor.
- Bireyleri olumlu yönde destekleyen bu taş iletişim becerisi kuvvetli olmayan kişiler tarafından da rahatlıkla kullanılabilir.
Turkuaz Taşı Ne İşe Yarar?
Turkuaz taşı kullananlar olumlu yönlerinden biri olarak olaylara karşı duyguları daha iyi yönetebilmeyi ve sakin kalabilmeyi sağladığı söyleniyor. Turkuaz taşının işe yarar yönü:
- Özellikle bulunulan ortamda ya da kişi üzerinde nazara karşı koruyucu bir etki sağladığı da söyleniyor.
- Kullanılmaya başlandığı andan itibaren kişiye uğur getirdiğine inanılıyor.
- Kalp sağlığını koruyarak dışarıdan gelebilecek hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor.
- İnsanın vücudunda yer alan çakra merkezlerinin doğru alanlara yerleşmesini sağlayarak kişinin ruhsal olarak daha iyi hissetmesini destekliyor.
- Kullanılmaya başlandığı andan itibaren mide ve sindirim problemlerine iyi geliyor.
Turkuaz Taşı Nasıl Kullanılır?
Turkuaz taşının kullanımı genellikle kişi üzerinde bir aksesuar olarak değerlendirilebilir. Ev içerisinde daha çok göz alıcı bir mekana konarak toplu misafirliklerde oluşabilecek olumsuz havayı kırmayı sağlıyor. Bu yönü ile cam bir fanusun içerisinde parlak ve göz alıcı mavi tonu ile süs malzemesi ve dekoratif unsur olarak kullanılabilir. Nazara karşı evin korunmasını sağlarken bulunan oda içerisinde olumsuz enerjilerin oluşumuna engel olacaktır. Dekoratif malzeme olarak kullanımı dışında kişi üzerinde aksesuar olarak da kullanabilir. Bileklik, kolye, küpenin uç kısmı, broş, yüzük, toka ya da kemerin toka kısmı için kullanılabilir.
Turkuaz Taşının Anlamı Nedir?
Turkuaz taşının anlamı inanç taşı olarak adlandırılıyor. Hem maddi olarak hem de manevi olarak kişinin olumlu yönde desteklenebilmesini sağlıyor.
Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir?
Mavi renkte olan Turkuaz taşı bazen yeşile çalan bir tonada bürünebilir. İçerisinde su saklı bir obje olarak da taşınabiliyor. Dışarıdan bakıldığında daha çok muma benzeyen bir yapıda olan turkuaz taşı parlak bir görünüme de sahiptir. 5 ile 6 oranında Opak bir sertliğe sahiptir.Turkuaz taşının özellikleri:
- Opak ve mumsu yapısı ile dikkat çeker.
- Gök mavisi tonu yer yer rengini yeşile çalar.
- Kayaçların arasında yer alan boşluklardan oluşmuştur.
- Doğal olarak oluşumu üzerinde oynama yapıldığında etkisini yitirebilir.
- Amerika, Meksika, Tibet, İran, İsrail, Şili ve Avustralya gibi ülkelerde üretimi yapılır.
- Orjinal turkuaz taşı üzerinde gözenekli bir yapı bulunur.
- Suyu emme özelliği bulunur.
- Aşırı su içerisinde taşın yapısı bozulur ve rengi değişebilir.
- 7 farklı türü vardır. Her birinin özel bir ismi bulunur.
- Keftari, Ezheri, Süleymani, Haki, Ebu İshaki, Zerhum, Sefidi
Turkuaz Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Turkuaz taşı halk ağzında yaygın kullanımı ile Firuze taşı kişiyi maddi ve manevi olarak her türlü gelebilecek zorluklara karşı korumayı sağlıyor. Fakat bu fayda sağlayıcı etkisi ancak orijinal ve üzerinde oynama yapılmadan üretilmiş olanlarında geçerli oluyor. Bunu bulabilmenin de belirli yöntemleri bulunuyor.
Turkuaz taşının gerçekliğini anlamak için dışarıdan bakıldığında fark edilemeyebilir. Orjinale yakın renk tonuna boyandığı için anlaşılamayabilir. Gözle fark edilemediği için sahte olup olmadığını anlayabilmek amacıyla bir parça kırarak kırılan parça ile dışarıda bulunan rengin uyumlu olup olmadığı test edilebilir. Bunun dışında orjinal olup olmadığını anlamak için bir çakmak yardımı ile ısıya temas ettirilmelidir. Isıtıldığı zaman eğer daha sonradan boya eklenmişse boyanın aktığı fark edilir. Asıl rengi ortaya çıkar Turkuaz taşı ısı ile buluşturma sürecinde dikkat edilmelidir. Süre ayarlayamadığında taşın zarara uğraması ve rengini tamamen değiştirmesine de neden olabilir. Bu nedenle işlem uygulanırken bir parçası üzerinde denemek faydalı olabilir.
Turkuaz Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Turkuaz taşının burcu boğadır. Toprak grubu burcu içerisinde yer alan Boğa burcunu temsil eder. Boğa burcu doğal taşları arasında Turkuaz, Zümrüt ve Akik yer alır. Boğa burcunun uğurlu taşları arasında geçen Turkuaz taşı kişiye sakinlik sunar. Vücutta bulunan 7 farklı çakra alanında iyileşmeyi destekler. Bulunulan ortamdan ve kişide oluşan negatif enerjinin oluşturabileceği zararı önler.
Turkuaz Taşı Nasıl Temizlenir?
Turkuaz taşının temizliği yapılırken hassas yapısına dikkat etmek gerekir. Rengi kullanılacak ağartıcı malzemelerden kaynaklı olarak değişmeye başlayabilir. Temizliğini sadece kuru bezlerle dikkatli bir şekilde yapmak herhangi bir şekilde ağartıcı ürün kullanmamaya dikkat etmek gerekir. Isıdan uzak tutulması önerilir. Alüminyum ve bakır karışımı bir fosfat içeren yapısı bulunur. Bu özelliği suyu emen bir farklılık ortaya koyar. Gözenekli yapısı da dikkati çeker. Genelde aksesuar olarak tercih edilir. Temizliği yapılırken de bu duruma dikkat edilmelidir. Özellikle güneşin yıpratıcı etkisinden korumak gerekir. Çok fazla tuza maruz kaldığında taşın yapısı bozulur. Fazla güneşe maruz kaldığında ise çatlama riski bulunur.
Turkuaz Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Turkuaz taşının satış fiyatı oldukça pahalıdır. Piyasada bulabilmek pekte kolay değildir. Takı olarak daha çok tercih edilir. En düşük 80 TL en yüksek 600 TL arasında değişen bir rakam aralığına sahiptir.
Bir yanıt bırakın