Sitrin taşı, birçok taşta olduğu gibi eski dönemlerde sıklıkla kullanılmakta olan bir doğal taş türüdür. Bolluk ve bereket getirdiğine inanılmakta olan sitrin taşı, geçmiş dönemlerde “tüccar taşı” olarak da bilinmekte idi. Sitrin taşı her ne kadar bolluk bereket getiriyor olsa da tüm faydaları bununla sınırlı değil. Sitrin taşı, bilinen en güçlü şifa taşlarından birisidir. Şifacılık alanında ve ruhsal çalışma alanlarında oldukça popüler bir doğal taş türüdür.
Yunan ve Roma dönemlerinde sıklıkla takı olarak kullanılan sitrin taşı aynı zamanda, Windsor düşesinin flamingo broşunda yer aldığına dair bilgiler bulunmaktadır. Sitrin taşı, geçmiş çağlarda da günümüzde de çok sık bulunamayan bir doğal taş türüdür. Sitrin taşının bolluk ve bereket getirmesinin sebebi ise bu doğal taşın, taşı kullanan kişilerin niyetlerini güçlendirici özelliğinden kaynaklandığına inanılmaktadır. Sitrin taşını, “başarı taşı” olarak da adlandırmış olan kişiler bulunmaktadır.
Sitrin Taşının Faydaları Nelerdir?
Geçmiş dönemlerden günümüze kadar gelmiş olan sitrin taşının yararları hemen hemen her alandadır. Fiziksel rahatsızlığı bulunan kişiler veya bu fiziksel rahatsızlıklardan dolayı tedavi görmekte olan kişiler için oldukça faydalı olan bir doğal taştır. Sitrin taşının sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Kişiler üzerinde büyük etkilere sahip olan sitrin taşının yararları şu şekilde sıralanmaktadır;
- Sitrin taşı, cilt üzerinde arınma sağlamaktadır.
- Sitrin taşı, egzama ve saç dökülmesi gibi problemlerin azaltılmasını sağlamaktadır.
- Sitrin taşı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemektedir.
- Sitrin taşı, bağırsak problemi yaşayan kişilerin tedavi süreçlerinde destekleyici olan bir doğal taştır.
- Sitrin taşı Alzheimer hastalığında, kişi üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır.
- Sitrin taşı, alerjilerin hafif geçmesini sağlamaktadır.
- Sitrin taşı, eklem problemi yaşayan kişilerin tedavi süreçlerini desteklemektedir.
- Sitrin taşı, böbrek rahatsızlıklarının tedavi sürecini hızlandırmayı desteklemektedir.
- Sitrin taşı, sinir kaynaklı ağrıların hafiflemesini desteklemektedir.
Sitrin Taşı Ne İşe Yarar?
Sitrin taşı kullananlar, bu taşın fiziksel etkilerinden faydalandığı gibi aynı zamanda, ruhsal alanda ve psikolojik rahatsızlıkların tedavi sürecinde de oldukça olumlu etkiler görmektedir. Sitrin taşı özellikle şifacılık, meditasyon ya da ruhani çalışmalar yapan kişiler için oldukça faydalı bir doğal taştır. Sitrin taşının ruhsal ve fiziksel alandaki faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;
- Sitrin taşı, odaklanmayı kolaylaştırır.
- Sitrin taşı, vücuttaki elektriklerin bedenden atılmasını sağlamaktadır.
- Sitrin taşı, zihindeki yoğunlaşmayı azaltmaktadır.
- Sitrin taşı, depresyonda olan kişilerin depresyon sürecini daha hızlı bir şekilde atlatmasını sağlamaktadır.
- Sitrin taşı, kişiye dinginlik verir.
- Sitrin taşının sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.
- Sitrin taşı, kaygı bozukluğu yaşayan kişiler için oldukça faydalıdır.
- Sitrin taşının, panik atak rahatsızlığının semptomlarını azaltmaktadır.
- Sitrin taşı, taşı kullanan kişinin manipüle edilmesini engellemeye çalışan bir doğal taştır.
- Sitrin taşı, duygusal bağımlılıklardan kurtulmayı desteklemektedir.
Sitrin Taşı Nasıl Kullanılır?
Sitrin taşının kullanımı genellikle ham doğal taş şeklinde tercih edilmektedir. Sitrin taşının uyurken yastığın altına ham doğal taş formunda koyulması uygundur. Meditasyon ve ruhsal alanda çalışmalar yapılırken de ham doğal taş formunda kullanılması tercih edilmektedir. Aynı şekilde ev içerisindeki enerjinin temizlenmesi için ya da iş hayatında ve okulda odaklanmayı sağlamak için yine ham doğal taş formunda kullanımı tercih edilmektedir.
Günlük yaşamda takı formunda; kolye, küpe, bileklik ya da yüzük formunda sitrin taşını kullanımı da tercih etmektedir. Aynı zamanda, sitrin taşının ham doğal taş formunda cüzdan içerisinde taşınmasının da bereketi arttırdığı bilinmektedir.
Sitrin Taşının Anlamı Nedir?
Sitrin taşının anlamı, Fransızcada ‘limon’ anlamına gelmektedir. Sitrin taşının sahip olduğu renkten dolayı bu ismin verildiği bilinmektedir. Sitrin taşına bu rengi veren ise, içerisinde barındırdığı demirdir.
Sitrin Taşının Özellikleri Nelerdir?
Sitrin taşını yakından tanınmasını sağlayan bazı özellikleri bulunmaktadır. Her doğal taşta olduğu gibi doğal taşların özellikleri, kişilerin taşlar hakkında temel bilgileri öğrenmesi adına çok önemlidir. Doğal taşları tanımadan enerjilerinden faydalanmak doğru değildir. Taşlar, kendilerini kullanan kişiler ile bağ kurabilen objelerdir. Sitrin taşının özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır;
- Sitrin taşının sertlik derecesi 7’dir.
- Sitrin taşı genellikle sarıdan kahverengiye geçiş yapan tonlarda bulunmaktadır.
- Sitrin taşı, sakral çakra ve solar pleksus çakrası ile bağlantılıdır.
- Sitrin taşı, silikatlar mineral grubu içerisinde yer alır.
- Sitrin taşının özgül ağırlığı 2,65 ila 2,84 arasındadır.
- Sitrin taşının kimyasal formülü SiO2+Al, Fe, Ca, Li, Na, Mg’dir.
- Sitein taşı, Brezilya başta olmak üzere Rusya, Madagaskar, ABD ve İspanya’dan çıkartılmaktadır.
Sitrin Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Sitrin taşının gerçekliğini anlamak için yapılacak ilk işlem ısıtma işlemidir. Sitrin taşının küçük bir noktasını çakmak yardımı ile hafifçe ısıtmak yeterlidir. Bu aşamada taşın fazla ısıya maruz bırakılmaması gerekmektedir. Eğer sitrin taşı sahte yapıya sahip ise hafif ısı ile üzerindeki boya kendisini atacaktır. Diğer bir yöntem ise, taş kırma işlemidir. Sitrin taşının bir parçasını kırarak, taşın içindeki renk ile dışındaki rengin birbiri ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer uyumlu değil ise taşın gerçek olduğu anlaşılmaktadır. En güvenli yollardan birisi ise, daha önce farklı bir doğal taş alındıysa ve o taşın gerçekliği doğrulandıysa aynı yerden doğal taş alınmaya devam edilmesidir.
Sitrin Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Sitrin taşının burcu koç, ikizler ve yay olarak bilinmektedir. Bu burçtaki ya da yükseleni bu üç burçtan birisi olan kişiler, sitrin taşından alınabilecek maksimum enerjiyi alırlar. Diğer burçtan kişilerin ise, sitrin taşını kullanmasında herhangi bir sakınca görülmemektedirler. Herkes kendisine yakın hissettiği, enerjisinden faydalanmak istediği ya da bağ kurabildiği doğal taşı kullanabilir. Nadiren de olsa bazı doğal taşları her burç kullanamamaktadır. Bu duruma pek sık rastlanmaz.
Sitrin Taşı Nasıl Temizlenir?
Sitrin taşının temizliği yapılırken tercih edilen ilk yöntem tütsülemedir. Tütsü yakılır ve tütsünün dumanı ile sitrin taşı kolaylıkla temizlenir. Diğer yöntemlerden biri ise, tuz lambası ya da yanan mum yanında taşın bekletilmesidir. Sitrin taşının bu temizleme tekniğinde, tuz lambasının yanında yaklaşık yirmi dört saat bekletilmesi gerekmektedir. Mumun yanında ise, mum sönene kadar bekletilmesi yeterli olacaktır. Sitrin taşı, içerisinde bitki olmayan bir toprağa gömülerek de kolaylıkla temizlenebilmektedir.
Sitrin taşı toprakta yirmi dört saat bırakılır ve sonrasında kullanıma hazır bir hale gelir. Doğal taşlar başkalarının enerjilerine içerisinde barındırmaması adına özellikle ilk alındığında mutlaka temizlenmelidir. İlk temizleme işlemi yapıldıktan sonra ise, haftada bir temizlenmeleri gerekmektedir. Meditasyon ve ruhsal alanda yapılan çalışmalar sonrasında da doğal taşların temizlenmeleri gerekmektedir.
Sitrin Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Sitrin taşının satış fiyatı; taşın boyutu, rengi, hangi formda olduğu ve şekline göre değişiklikler gösterebilmektedir. Ham doğal taş formundaki sitrin taşlarının satış fiyatı 30 TL ile 300 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kolye, küpe, bileklik, yüzük, tespih ya da broş formunda satışa sunulmuş olan sitrin taşlarının satış fiyatı ise 40 TL ile 400 TL arasında değişiklik göstermektedir. Takı formunda tasarlanan sitrin taşlarının gümüş ya da altın malzemeler ile süslenmesi veya bu malzemelerden zincir kullanılması durumunda, satış fiyatları 400 TL’yi geçebilmektedir. Doğal taşlar ile tasarlanmış özel seri mücevherler bulunmaktadır. Bu sebep ile fiyatlarda artış söz konusu olabilmektedir.
Bir yanıt bırakın