Peridot Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı

Peridot Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı
Peridot Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı

Peridot taşı, olivin mineral ailesinin bir üyesidir. Peridot taşı özellikle eski zamanlarda zümrüt taşı ile oldukça sık karıştırılmaktadır. Eski Mısırlılar tarafından peridot taşı, kutsal taş olarak kabul edilmiştir. Bu dönemdeki insanlar bu taşın güneşin mücevheri olduğuna inanmakta idi. Bazı mücevher tarihçileri peridot taşının bu kadar bilinir olmasının nedenin, bu taşı Kleopatra’nın takması ile ilişkilendirmektedir.

Oldukça eski zamanlardan beri kullanılan peridot taşı, özellikle ruhsal açıdan kişilerin güçlenmesini sağlamaktadır. Peridot taşı, silikat bakımından düşük oranlara sahip magmatik kayalıklarda oluşan bir doğal taştır. Bazı türleri volkanik bölgelerde bulunurken bazıları ise, meteorların içerisine gömülü olarak bulunmaktadır. Peridot taşının bilinen diğer isimleri ise; zebercet, olivin, krisolit ve havaittir.

Peridot Taşının Faydaları Nelerdir?

Doğal taşların hemen hemen hepsi ilk çağlardan beri farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bazı doğal taşlar ilk başlarda sadece mücevher tasarımlarında yer almış olsa da bu taşların enerjilerinin fark edilmesi ile ruhsal, zihinsel, duygusal ve hatta fiziksel tedavilerde kullanılmaya başlamasını sağlamıştır. Günümüzde de doğal taşlar, kişilere sağladıkları şifaları ile sıklıkla kullanılmaktadır. Peridot taşının yararları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Peridot taşının sarımsı yeşil renge sahip olan türü özellikle karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Peridot taşı; böbrek, mesane, safra kesesi ve mide ile ilgili rahatsızlıklarda olumlu etkilere sahiptir.
  • Ülser, kabızlık ve iltihaplı bağırsak sendromu yaşayan kişiler peridot taşı kullanımı ile tedavi süreçlerinin olumlu yönde ilerlemesini sağlamaktadır.
  • Peridot taşı, böcek ısırmalarında da oldukça etkilidir.
  • Peridot taşının tonik bir etkisi bulunmaktadır.
  • Peridot taşı, dokuların iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Peridot taşı, metabolizmanın güçlenmesini sağlar.
  • Kalp, akciğer ve dalağın düzenli bir şekilde çalışmasına destek olur.
  • Karın bölgesi üzerine yerleştirilen peridot taşı, karın ağrılarının giderilmesinde etkilidir.
  • Kas kasılmalarını güçlendiren peridot taşı, özellikle kadınların rahat bir doğum süreci geçirmesine katkı sağlar.
  • Peridot taşının ateş düşürme özelliği de kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Peridot Taşı Ne İşe Yarar?

Peridot taşı kullananlar, beden ve zihinsel dengenin sağlanmasını elde etmektedir. Özellikle kişilere pozitif bir enerji sağlayan peridot taşı, fiziksel rahatsızlıkların tedavilerinde kullanıldığı gibi ruhsal ve zihinsel sorunların çözümleri için de tercih edilmektedir. Peridot taşının kişilere sağladığı diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Peridot taşı, stres seviyesinin düşmesini ve kişinin sinir bozukluğunun giderilmesini sağlar.
  • Kıskançlık gibi negatif duyguların bastırılmasını sağlar.
  • Peridot taşı, kişilerin ruhunun ve bedenini olumsuzluklara karşı korunmasını sağlar.
  • Peridot taşı kullanan kişiler; şans, başarı, mutluluk ve para kapılarının açılmasını sağlar.
  • Peridot taşı kişilerin, duygusal ve fiziksel acılarının dindirilmesini sağlar.
  • Depresyon sorunu yaşayan kişilerde meydana gelen uyuşukluğun giderilmesini sağlar.
  • Peridot taşı, bipolar rahatsızlığının semptomlarının giderilmesini sağlar.
  • Peridot taşı, kalbi açılıp temizlenmesini ve kişiye rahatsızlık veren duyguların giderilmesini sağlar.

Peridot Taşı Nasıl Kullanılır?

Peridot taşının kullanımı, kişilerin hangi amaç ile bu taşı kullanmak istediklerine göre değişmektedir. Özellikle boğaz bölgesindeki rahatsızlıkların giderilmesi için peridot taşının kullanımı tercih edilecek ise, bu taşın kolye formu kullanılmaktadır. Yüzük, küpe ya da bileklik gibi formları da oldukça sık tercih edilmektedir. Peridot taşı, ham kütle olarak ev ya da ofis gibi çalışma alanlarında da konumlandırılabilir. Meditasyon sırasında da bu form tercih edilebilineceği gibi yine kolye formu rahatlıkla kullanılabilir.

Peridot Taşının Anlamı Nedir?

Peridot taşının anlamı, Yunanca olan ‘Peridona’ kelimesinden gelmektedir. Peridona kelimesi ise Yunanca, zenginlik veren anlamına gelmektedir. Kızıldeniz’de yer alan Zeberced Adası’ndan çıkartılan bu doğal taşa, çıkarıldığı yerden dolayı Zeberced’te denilmektedir. Peridot taşı, zeytuni taşı olarak da bazı bölgelerde bilinmektedir.

Peridot Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal taşların yapıları, renkleri, oluşumları ve bileşenleri birbirinden farklıdır. Her doğal taşın yapısal ve fiziksel özellikleri farklılık gösterdiği gibi şifa ve enerji kanalları da birbirinden farklıdır. Doğal taşların özelliklerinin bilinmesi, kişilerin hangi doğal taşı kullanması gerektiğini belirlemesine büyük katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda doğal taşların özelliklerinin bilinmesi, taşların bakımlarının nasıl yapılması gerektiği konusunda da kullanıcılara pratiklik sağlamaktadır. Peridot taşının özellikleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Peridot taşının sertlik derecesi 6,5 ile 7 arasında değişmektedir.
  • Peridot taşının özgül ağırlığı 3,3 ile 3,4 arasındadır.
  • Peridot taşı; yeşil, sarı, yeşile dönük sarı ve zeytin yeşili renklerinde olabilmektedir.
  • Peridot taşı; Güney Afrika, Burma, Brezilya, Meksika, Kızıl Deniz (Zeberced Adası), Arizona ve ABD’ bulunmaktadır.
  • Peridot taşı, güneş sinirağı çakrası ve kalp çakrası ile uyumlu olarak çalışmaktadır.

Peridot Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşlar arasında nadir bulunabilen bir taş olan peridot taşının sahte yapıları ile piyasada sıklıkla karşılaşılmaktadır. Doğal taş kullanıcılarının bu nedenle satın alma işlemlerini, bilinen ve güvenilir satış kanallarından yapmaya özen göstermesi büyük bir önem taşımaktadır. Doğal taşların yapılarının incelenerek sahte olanlardan ayırt edilmesi oldukça güçtür. Bu işleminin yapılması için doğal taşlar hakkında geniş bir bilgiye ve tecrübeye sahip olmak gerekmektedir. Geliştirilen bazı teknikler, doğal taş kullanıcılarının sahte taşları ayırt etmesini kolaylaştırmıştır.

Peridot taşının gerçekliğini anlamak için bu tekniklerden bazıları kullanılmaktadır. İlk olarak bu taş için tercih edilecek yöntem, ısıtma yöntemidir. Peridot taşına düşük seviyede bir ısı verilerek, sahte taşın üzerindeki boyanın akması ya da kaplamanın dökülmesi sağlanabilir. Peridot taşının gerçekliğinin anlaşılması için taşın bir kısmının kırılması da tercih edilebilir. Kırılma neticesinde peridot taşının iç ve dış renginin kontrol edilmesi, taşın gerçekliğinin anlaşılmasını sağlamaktadır.

Peridot Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Burçlar, bir ya da birden fazla doğal taş ile uyumlu olabilmektedir. Bu durum, taşların ve burçların aynı gezegen tarafından yönetilmesi ile ilişkilidir. Burçlara ait doğal taş kullanımları, kişilerin bu taşlardan en iyi şekilde verim elde edebilmesini sağlamaktadır. Bu durum, burçlar ile uyumlu olmayan doğal taşların kullanılamayacağı anlamına gelmemektedir. Herkes burcu dışında yer alan doğal taşları kullanabilmektedir. Bu kullanımlar bazı durumlarda kişilerin doğal taşlardan daha düşük verim elde etmesine neden olabilse de kişilere olumsuz yönde bir etki yaratmamaktadır.

Peridot taşının burcu yengeç, aslan ve yaydır. Bu burca sahip kişiler peridot taşından en iyi şekilde enerji ve şifa alabilmektedir.

Peridot Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taşların üzerinde biriken negatif enerjilerin nötrlenmesi ve taşların kullanım ömürlerinin uzun olması için temizleme işlemlerine büyük bir özen gösterilmesi gerekmektedir. Doğal taşlar özellikle ilk kullanımdan önce mutlaka temizlenmelidir. Taşlar üzerinde biriken enerji, kullanıcıları olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Doğal taşların temizlenme işlemleri, taşların kullanım sıklığına göre belirlenmektedir. Doğal taşlar için tercih edilecek yöntemlere, taşların sertlik derecelerine göre karar verilmelidir.

Peridot taşının temizliği, taşın sertlik seviyesinin yüksek olmasından dolayı her yöntem ile gerçekleştirilebilir. Doğal taşların temizliğinde en etkili yöntemlerden birisi, tütsülemedir. Standart tütsüler bu aşamada kullanılabilineceği gibi farklı bitkilerden elde edilerek hazırlanan tütsülerin dumanı, doğal taşların temizlenmesini sağlamaktadır. Peridot taşı akan su altında da temizlenebildiği gibi bir gece boyunca toprağa gömülü olarak kalması ile de temizlenebilmektedir.

Peridot Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?

Peridot taşının satış fiyatı; taşın hangi formda tercih edileceğine, boyutuna ve ağırlığına göre değişmektedir. Aynı zamanda peridot taşı ile birlikte, gümüş ya da benzer bir materyalin kullanımı da satış fiyatlarının artmasında etkili olan etmenler arasında yer almaktadır. Peridot taşı kolye, küpe, yüzük ve bileklik gibi ürünlerin fiyatları 40 TL ile 250 TL arasında değişmektedir. Peridot taşının küçük ham kütle hali ise, gramına ve büyüklüğüne göre farklılık gösterse de 40 TL ‘den başlayan bir satış fiyatına sahiptir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*