Oltu taşı, bitkisel kalıntıların fosilleşmesiyle oluşan ve kehribar grubuna ait organik bir taştır. Bu özelliğinden ve oluşum yönünden kehribara benzemesi nedeni ile oltu taşı, ‘siyah kehribar’ ya da ‘kara kehribar’ olarak da bilinmektedir. Bir diğer adı ise ‘jet’ olarak bilinmektedir. Oltu taşı genel yapısı olarak organik bir kayadır. Oltı taşı, odunsu malzeme parçaları gömüldüğünde ve daha sonra organik bozulmaya uğradığında meydana gelmektedir. Oltu taşının en çok bilinen özelliği, yakıldığında veya sıcak bir aletle dokunduğunda, genellikle karakteristik bir kömür kokusu yaymasıdır. Özellikle Orta Çağ dönemindeki şifacılar tarafından kullanılan oltu taşının, hasta kişilerin etrafında yakılarak şifasından yararlanılmakta olduğu bilinmektedir. Antik Yunan Dönemi’nde ise oltu taşına ait takıların kullanılması ile Tanrılardan iyilik elde edileceğine inanılıyordu.
Oltu Taşının Faydaları Nelerdir?
Eski çağlardan beri farklı alanlarda şifa ve enerji kaynağı olarak kullanılan oltu taşı, günümüzde de popülerliğini sürdürmektedir. Özellikle tespih formunda kullanılan oltu taşı; ruhsal, zihinsel ve duygusal açıdan kişilere şifa sağlamaktadır. Bunun yanı sıra vücut sağlığı açısından oltu taşının yararları ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Oltu taşı, mide ağrılarının giderilmesinde etkilidir.
- Oltu taşı, kadınların regl döneminde yaşadıkları krampların geçirilmesinde etkilidir.
- Oltu taşı, hormonlar üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle gebeliğin ilk üç ayında kadınlar tarafından kullanılan oltu taşı hem anne adayları hem de bebeklerin sağlığı açısından olumlu etkilere sahiptir.
- Oltu taşı özellikle migren ağrıları ve soğuk algınlarına iyi gelmektedir.
- Oltu taşının epilepsi rahatsızlığına da iyi geldiği bilinmektedir.
Oltu Taşı Ne İşe Yarar?
Oltu taşı kullanalar özellikle psişik saldırılara karşı koruma elde etmektedir. Şans ve zenginlikte getirdiğine inanılan oltu taşı özellikle, iş dünyasındaki kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Vücut sağlığına olumlu etkileri olan oltu taşının, bilinen diğer faydaları ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Oltu taşı kullananlar, meydana gelebilecek her türlü sorunda doğru ve hızlı bir şekilde karar verebilme yetilerinin gelişmesini sağlamaktadır.
- Oltu taşı, kullanıcısına her açıdan koruma sağlamaktadır.
- Oltu taşı, kişinin kendine olan güveninin artmasını sağlamaktadır.
- Oltu taşı, negatif enerji ve olumsuz duyguların giderilmesini sağlar.
- Oltu taşı, kişileri kötü ruhlardan korumaktadır.
- Otlu taşı ile uyumak, gece kabuslarının giderilmesini sağlamaktadır.
- Oltu taşı, kişilerin cesaret duygusunun artmasını sağlar.
- Oltu taşı aynı zamanda, ikili ilişkilerin iyi yönde ilerlemesinde de oldukça etkilidir.
Oltu Taşı Nasıl Kullanılır?
Oltu taşının kullanımı, eski zamanlardan beri farklı amaçlar doğrultusunda tercih edilmiştir. Oltu taşından en iyi şekilde yararlanmak için diğer doğal taşlarda da olduğu gibi ten ile temas etmesi büyük bir önem taşımaktadır. Kolay işlenebilen bir yapıya sahip olan oltu taşı, takı ve mücevher tasarımlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Kolye, küpe, bileklik ve yüzük formları, oltu taşının en sık kullanıldığı ürünleridir. Ülkemizde özellikle oltu taşından yapılan tespihler oldukça sık tercih edilmektedir.
Oltu Taşının Anlamı Nedir?
Oltu taşının anlamı, ait olduğu grup ile ilişkilendirilmektedir. Siyah kehribar ya da kara kehribar olarak da bilinen oltu taşının isminin, ülkemizde çıkartıldığı Erzurum ilimizin Oltu ilçesinden aldığı da bilinmektedir. Bu ilçede çıkartılan doğal taş, ilçenin ismi ile doğal taş kategorisindeki yerini almıştır.
Oltu Taşının Özellikleri Nelerdir?
Doğal taşları kendilerine ait farklı birçok özellik ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Doğal taşların her biri farklı oluşum şekillerine, içeriklere, yapı ve renklere sahiptir. Tüm bunların yanı sıra doğal taşlar, farklı enerji ve şifa kanallarına sahiptir. Doğal taşlara ait özelliklerin bilinmesi, ihtiyaç duyulan taşın doğru bir şekilde tercih edilmesine imkan sunmaktadır. Aynı zamanda, özellikle doğal taşların sertlik derecelerinin bilinmesi de taşların temizlenmesi konusunda kişilerin doğru teknikleri uygulamasına ve taşların zarar görmemesine etki etmektedir. Oltu taşının özellikleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Oltu taşının sertlik derecesi 3’tür.
- Oltu taşının özgül ağırlığı 1,26’dır.
- Oltu taşı genel olarak siyah renkte olsa da kahverengi, gri ya da sarı tonlarında da bulunabilmektedir.
- Oltu taşı; Türkiye, Hindistan, İspanya, Fransa, ABD, Almanya, Polonya, Rusya ve İngiltere’de bulunmaktadır.
- Oltu taşı, kök çakrası ile uyumlu olarak çalışmaktadır.
Oltu Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Doğal taşlar ile ilgili derinlemesine bilgi sahibi olan uzman kişiler, doğal taşların yapısal özelliklerine bakarak sahte taşlardan ayırt edebilmektedir. Doğal taş kullanıcıları, sahip oldukları doğal taşları üniversitelerin ilgili bölümlerindeki uzmanlara inceleterek gerçekliğini öğrenebilmektedir. Ancak bu işlem, yüksek maliyetler gerektirebilmektedir. Bilinen ve güvenilen satış kanallarının tercih edilmesi, satın alma işlemlerinin yapıldığı yerlerde taşların sertlik derecelerinin ölçtürülmesi, doğal taşların gerçekliğinin anlaşılması ve sahte ürünlere maruz kalınmaması için tercih edilecek ilk yöntemlerdir. Tüm bunların yanı sıra, doğal taşların gerçekliğinin anlaşılması için bazı teknikler geliştirilmiştir.
Oltu taşını gerçekliğini anlamak için de bu teknikler kullanılmaktadır. Oltu taşının gerçekliğini anlamak için kullanılabilinecek ilk teknik, sıcak bir cisim ile taşa dokunmaktadır. Oltu taşına sıcak bir iğnenin değdirilmesi, kömür benzeri bir kokunun yayılmasına neden olacaktır. Bu işlem neticesinde kokunun meydana gelmesi, taşın gerçek olduğunu göstermektedir. Bu işlem esnasında genel olarak oltu taşına zarar vermemek için uygulayacak kişinin oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Oltu taşının küçük bir alanının kazınması ile kahverengi bir iz bıraktığının gözlemlenmesi de taşın gerçek olduğunu göstermektedir.
Oltu Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Burçlar bir ya da birden fazla doğal taş ile uyumlu olabilmektedir. Burçlara ait doğal taşların kullanımı, kişilerin bu taşlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Ancak bu durum, diğer burçlara sahip kişilerin farklı doğal taşlar kullanamayacağı anlamına da gelmemektedir. Herkes, her doğal taşı rahatlıkla kullanabilmektedir. Burçlar ile uyumlu olmayan doğal taşların kullanımı, kişilerin bu doğal taşlardan en yüksek seviyede etki elde etmesini engellemenin haricinde, herhangi bir olumsuzluğa neden olmamaktadır. Bazı doğal taşlar ise, genel olarak tüm burçlar ile uyumlu olarak enerji akışı sağlayabilmektedir. Oltu taşının burcu oğlaktır. Oğlak burcuna sahip kişiler, oltu taşı kullanımı ile ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve şifayı en iyi şekilde elde edebilmektedir.
Oltu Taşı Nasıl Temizlenir?
Doğal taşların temizliği, kullanıcıların büyük bir özen göstermesi gereken konudur. Doğal taşların temizlenmesi ile taşlar üzerinde biriken negatif enerjinin nötrlenmesi ve taşların kullanım sürelerinin uzaması sağlanmaktadır. Doğal taşların kullanım sıklığına bağlı olarak, belirli aralıklar ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu aralık genel olarak haftada bir kez olacak şekilde ayarlanabilmektedir. Doğal taşların temizlenmesi için tercih edilecek yöntemler, taşların sertlik dereceleri ile bağlantılıdır. Oltu taşının temizliği için tercih edilecek en iyi yöntemlerden biri, tütsülemektedir. Yakılan tütsünün dumanına maruz bırakılan oltu taşı, enerji bakımından nötrlenecektir. Aynı zamanda, bir gece toprağa gömülü olarak bırakılacak oltu taşı da temizlenme sürecini tamamlayacaktır. Bu yöntemlerin haricinde oltu taşının, tuz lambasının yanında bırakılması da temizlenmesi için yeterli olacaktır.
Oltu Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Oltu taşının satış fiyatı; taşın boyutuna, gramına, tasarımında kullanılan ürüne ve farklı materyaller ile kullanılmasına göre değişmektedir. Genel olarak tespih formunda tercih edilen oltu taşının fiyat aralığı, 60 TL ile 140 TL arasındadır. Oltu taşından yapılan kolye, küpe, bileklik ve yüzük fiyatları ise, 50 TL ile 500 TL arasında geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Bu fiyat aralığı, oltu taşı ile birlikte gümüş gibi materyallerin kullanımdan meydana gelmektedir.
Bir yanıt bırakın