Necef taşı, ‘dağ kristali’ olarak da bilinen bir doğal taş türüdür. Kuvars grubuna ait olan necef taşı, kristal kuvars ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Ancak bu doğal taşın kristal kuvars ile arasında bir fark bulunmaktadır. Necef taşının içerisinde baloncuklar yer almaktadır. Kristal kuvars ise, düz cam görünümüne sahiptir. Necef taşının içerisinde yer alan baloncuk boşlukları, su ya da karbondioksit ile doludur. Bu yapısal özellik, necef taşının oluşumu sırasında meydana gelmektedir.
Sonsuz taşı simgeleyen necef taşının içerisinde yer alan suyun, kullanan kişiye ferahlık ve huzur verdiği bilinmektedir. Necef taşı özellikle Osmanlı Dönemi’nde padişahların kullanmaları için üretilen tespih tasarımlarında sıklıkla kullanılan bir taştır. Bunun yanı sıra günümüzde de bu doğal taş, kullanıcılarına sağladığı şifalar nedeni ile en çok tercih edilen doğal taşlar arasında yer almaktadır.
Necef Taşının Faydaları Nelerdir?
Bolluk ve bereket getirmesi ile bilinen necef taşı, bu etkilerinin yanı sıra, ruhsal, zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak da kullanıcılarına fayda sağlamaktadır. Doğal taşların genel yapısına bakıldığı zaman, özellikle alternatif tıpta vücut sağlığının korunması ya da bazı hastalıkların tedavi süreçlerinin daha olumlu sonuçlar getirmesi için tercih edildiği görülmektedir. Necef taşının yararları ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Necef taşı, lenf sisteminin düzenli çalışmasında etkilidir.
- Necef taşı özellikle kış aylarında kişilerin hastalanma riskinin düşmesini sağlar.
- Necef taşı, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine olumlu katkılar sunmaktadır.
- Necef taşı, göz sağlığı için tercih edilmektedir.
- Necef taşı, iskelet sisteminden kaynaklı ağrıların giderilmesinde etkilidir.
- Necef taşının guatr ve tiroit rahatsızlıklarında tercih edildiği de bilinmektedir.
Necef Taşı Ne İşe Yarar?
Necef taşı kullananlar, bu doğal taşın enerjisinden yararlanarak özellikle meditasyon ya da farklı ritüellerde daha kolay odaklanabilmektedir. Kişilerin ön görü yetilerinin artmasını sağlayan necef taşı; zihinsel, ruhsal ve duygusal anlamda da kullanıcılarına olumlu yönde katkılar sağlamaktadır. Necef taşının bilinen diğer özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
- Necef taşı, zihnin sağlıklı kalmasını ve kişilerin karar verme yeteneklerinin gelişmesini sağlar.
- Necef taşı, kullanıcıların bedenlerinde bulunan negatif enerjinin giderilmesini sağlar.
- Necef taşı, duygusal ve ruhsal olarak kişilere dayanma gücü verir.
- Necef taşı, kişilerde var olan sevgi ve şefkat duygusunun gelişmesini sağlar.
- Necef taşı, etrafta var olan radyasyonun emilmesini ve kötü etkilerinin kişilere geçmesini engeller.
Necef Taşı Nasıl Kullanılır?
Necef taşının kullanımı arasında en çok tercih edilen aksesuar ve takı formlarıdır. Kolye ve bileklik tasarımları özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmiştir. Osmanlı Dönemi’nden beri tespih yapımında kullanılan bu doğal taş, günümüzde de tespih tasarımlarında tercih edilmektedir. Bu kullanım formlarının yanı sıra; meditasyon süreçlerinde, ev ya da ofis gibi çalışma alanlarında dekoratif obje olarak kullanılabilen necef taşı, ham kütle ya da kazık kütle formunda da bulunabilmektedir. Bu formalarda kullanılan necef taşı, ortamda yer alan kötü enerjinin giderilmesini ve radyasyon etkilerinin azaltılmasını sağlamaktadır.
Meditasyon sırasında kolye olarak kullanımı tercih edilebilineceği gibi ham kütle olarak da necef taşı kullanımı tercih edilebilir. Bu doğal taşın etkilerinden tam olarak yararlanılabilinmesi için taşın ten ile temas etmesi gerekmektedir. Bu nedenle takı formlarının satın alınmasında, taşların arka kısımlarının açık olmasına dikkat edilmesinde fayda olacaktır.
Necef Taşının Anlamı Nedir?
Necef taşının anlamı, Arapçaya dayanmaktadır. Arapçada ‘yüksek’, ‘dağ’ ya da ‘tepe’ olarak kullanılan necef kelimesi aslında, taşın bulunduğu yerin ismi bir aynıdır. Irak’ta yer alan Necef, bu doğal taşın ilk bulunduğu yerdir. Bu nedenle bu doğal taşa necef ismi verilmiştir.
Necef Taşının Özellikleri Nelerdir?
Doğal taşlar yapıları, oluşumları, renkleri, içerikleri, sertlik ve özgül ağırlıkları gibi kendilerine ait özelliklere sahiptir. Her doğal taş, farklı bir şifa ve enerji kaynağıdır. Kişilerin doğal taşlara ait özellikleri bilmesi, hangi amaç için hangi doğal taşı tercih edeceğine karar vermesini kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra bu özelliklerin bilinmesi, kişilerin doğru taş satın almalarında ve taşların temizlenme tekniklerinin tercih edilmesinde de büyük bir rol oynamaktadır. Necef taşının özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
- Necef taşının sertlik derecesi, 7’dir.
- Necef taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.
- Necef taşı; renksiz olabileceği gibi beyaz ve pembe renkte de olabilmektedir.
- Necef taşı, yarı opak ve saydam formda bulunabilmektedir.
- Necef taşı; Türkiye, Madagaskar, Rusya, Brezilya ve ABD’de bulunmaktadır.
- Necef taşı, başta tepe çakrası olmak üzere tüm çakralar ile uyumlu olarak çalışmaktadır.
Necef Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Doğal taşların çok fazla rağbet görmesi, sahte taşların ticaretinin yapılmasını arttırmıştır. Bu tarz yapılara maruz kalmamak için doğal taş kullanıcılarının, bilinen ve güvenilir satış kanallarını tercih etmesi oldukça önemlidir. Bazı doğal taş kullanıcıları tecrübeleri sayesinde, taşların yapılarını inceleyerek gerçekliğini anlayabilmektedir. Ancak herkesin bu denli doğal taş tecrübesinin olması da beklenmemelidir. Bu nedenle kişilerin doğal taşları sahte yapılardan ayırt edebilmesi adına bazı teknikler geliştirilmiştir.
Necef taşının gerçekliğini anlamak için de bu tekniklerden bazıları kullanılmaktadır. Necef taşının bir kısmının kırılması ile iç ve dış renginin kontrol edilmesi, taşın gerçekliğinin anlaşılması için kullanılabilinecek bir tekniktir. Bunun yanı sıra, ısıtma tekniği de necef taşının gerçekliğinin anlaşılmasında kullanılmaktadır. Necef taşına verilecek düşük seviyedeki ısı, sahte taşın üzerindeki boyanın akmasına ya da kaplamanın dökülmesine neden olacaktır. Bu durumun meydana gelmesi, necef taşının sahte olduğunu göstermektedir.
Necef Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Necef taşının burcu; ikizler, aslan, balık, yengeç, koç ve oğlaktır. Bu burçlara sahip olan kişiler, necef taşının etkilerinden en iyi şekilde yararlanabilmektedir. Ancak bu burçların dışında kalan diğer burçlarda, necef taşının kullanımını rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Uyumlu burçlar ile aynı seviyede etki alınamasa da bu durum kişilere herhangi bir olumsuzluk yaratmamaktadır. Burçlar tek bir doğal taş ile uyumlu olabileceği gibi birden fazla doğal taş ile de uyumlu olabilmektedir. Bu gibi durumlar necef taşı ile uyumlu olan bir doğal taş kullanımı gerçekleştirilerek, kullanılan doğal taşların etkilerinin artması da sağlanabilir.
Necef Taşı Nasıl Temizlenir?
Doğal taşların temizlenmesi, kullanıcıların özen göstermesi gereken bir konudur. Özellikle ilk kullanımdan önce doğal taşları temizlenmesi gerekmektedir. Doğal taşlar kullanıcılarına ulaşana kadar farklı enerjilere sahip kişiler ile temas etmektedir. Taş üzerinde biriken bu enerjiler, kullanıcıların olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. Doğal taşların kullanım sıklığına bağlı olarak en az haftada bir olacak şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Doğal taşların temizlenmesi sırasında, herhangi bir temizlik ürününün taş ile temas ettirilmemesi gerekmektedir. Doğal taşlar için tercih edilecek temizlik yöntemleri, taşların sertlik derecelerine göre belirlemelidir.
Necef taşının temizliği için bu taşın akan su altında birkaç dakika bekletilmesi tercih edilebilir. Necef taşının yüksek sertlik derecesi, bu temizleme tekniğinin uygulanmasına imkan sunmaktadır. Necef taşının bir gece boyunca toprağa gömülü olarak bırakılması da necef taşının temizlenmesini sağlamaktadır.
Necef Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Necef taşının satış fiyatı, taşın büyüklüğüne ve gramına göre değişmektedir. Tespih olarak kullanılan necef taşı, 100 TL ile 250 TL arasında bir fiyat skalasına sahiptir. Bu durum, necef taşı ile birlikte kullanılan diğer materyallere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kolye ya da bileklik formunda bulunan necef taşı 65 TL’den başlayarak 200 TL’ ye kadar artabilmektedir. Kazık kütle ya da ham kütle formundaki necef taşları ise, gram ve boyuta bağlı olarak 40 TL’den 300 TL’ye kadar değişen bir fiyat aralığına sahiptir.
Bir yanıt bırakın