Malakit taşı, eski çağlarda kralların taçlarından saraydaki süslemelere kadar pek çok alanda kullanılmış bir doğal taştır. Milattan önce 400 yılında Mısırlılar bu doğal taşı, Süveyş madeninden çıkarmışlardır. Kleopatra’nın göz farı için pigment yapımında ve aksesuarlarda çeşitli alanlarda kullanmışlardır. Orta Çağ döneminde ise kişiler, kötü enerjilerden korunmak için tılsım şeklinde bu doğal taşı üzerlerinde taşımışlardır. Bunların yanı sıra malakit taşı, vücut sağlığının korunmasında, zihinsel ve ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu şifa ve enerji kaynağı doğal taşın özünü, bakır cevheri oluşturmaktadır. Taşın bu özelliği malakit taşının ‘bakır taşı’ olarak da anılmasını sağlamaktadır.
Malakit taşı; bakır yataklarında hava, karbondioksit ve suyun etkileşimi sonucundan oluşmaktadır. Bu doğal taşın yapısında azurit, kuprit, bakır, kalsit ve limonit bulundurur. Malakit taşı, arklı mineralleri bünyesinde bir arada bulundurması nedeni ile işlendiği zaman oldukça parlak bir görünüme sahip olmaktadır.
Malakit Taşının Faydaları Nelerdir?
Doğal taşlar keşfedildikleri dönemlerden günümüze kadar hem güzel görünümleri ile takı ve mücevher tasarımlarında hem de şifa ve enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Malakit taşının zihinsel ve ruhsal faydalarının yanı sıra, fiziksel olarak da birçok faydası vardır. Malakit taşının yararları nelerdir;
- Malakit taşı, kan basıncının dengelenmesini sağlamaktadır.
- Malakit taşı, kemik sağlığının korunmasında etkilidir. Kırık kemikler, yırtık kas yapıları ve eklem rahatsızlıklarının tedavisinde malakit taşı sıklıkla tercih edilmektedir.
- Malakit taşı özellikle kadınların regl dönemlerinde yaşadıkları krampların ve ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
- Malakit taşı, kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.
Malakit Taşı Ne İşe Yarar?
Malakit taşı kullananlar, zihinsel ve duygusal iyileşme elde etmektedir. Yüksek bir koruma gücüne sahip olan malakit taşı, kullanıcıları ile büyük bir enerji uyumu içerisinde çalışmaktadır. Malakit taşının fiziksel faydalarının yanı sıra, zihinsel ve ruhsal faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;
- Malakit taşı sahip olduğu enerji ile toksik duyguların temizlenmesini sağlar.
- Malakit taşı kişiye cesaret, bilgelik ve hayır diyebilme yetisi kazandırır.
- Malakit taşı kullanıcılarına, öz güven sağlamaktadır.
- Dönüşüm taşı olarak bilinen malakit taşı, kişilerin hayatlarındaki değişim süreçlerini olumlu yönde etkilemektedir.
- Empati ve duygusal dengenin sağlanması ile kişilerin merkezde kalmasını sağlar.
- Malakit taşı çakralar ile uyumlu olarak çalışarak, çakralardaki tıkanıklığı giderir ve enerji akışının düzenli olmasını sağlar.
Malakit Taşı Nasıl Kullanılır?
Malakit taşının kullanımı, mücevher tasarımlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Malakit taşının faydalarından yararlanmak için kolye, bileklik ve tespih formların oldukça sık kullanılmaktadır. Doğal taşların ten ile temas etmesi, taşın faydalarından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle kolye ve bileklik gibi ürünler daha çok tercih edilmektedir. Meditasyon süreçlerinde kolye olarak kullanılabilen malakit taşı, ham kütle halinde de kullanılabilmektedir.
Malakit Taşının Anlamı Nedir?
Malakit taşının anlamı, Yunanca ‘malakos’ sözcüğüne dayanmaktadır. Malakos, Yunanca ‘yumuşak’ anlamına gelmektedir. Bu ismin tercih edilmesinde, malakit taşının narin ve kırılgan yapısının rol aldığı düşünülmektedir.
Malakit Taşının Özellikleri Nelerdir?
Doğal taşların kendilerine ait özellikleri, kişilerin doğal taş seçimlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmesine fayda sunmaktadır. Doğal taşların oluşum süreçleri, bileşenleri, etki alanları, sertlik dereceleri, ağırlıkları, yapıları ve renkleri birbirinden farklıdır. Doğal taşlar ile ayrıntılı bilgilere sahip olunması hem gerçek doğal taşların ayırt edilmesinde hem de doğal taşların temizlenme yöntemlerinin tercih edilmesinde oldukça etkilidir. Doğal taşların ayırt edici yanları göz önüne alınarak malakit taşının özellikleri de şu şekilde sıralanabilir;
- Malakit taşının sertlik derecesi 3,5 ile 4 arasında değişmektedir.
- Malakit taşının özgül ağırlığı 4’tür.
- Malakit taşı; zümrüt yeşili, donuk yeşil ve parıltılı yeşil tonlarında olabilmektedir.
- Malakit taşı; Macaristan, Sibirya, Rusya, Almanya, ABD, Türkiye, Güney Batı Afrika ve İngiltere’de bulunmaktadır.
- Malakit taşı; güneş sinirağı çakrası, kalp çakrası ve boğaz çakrası ile uyumlu olarak çalışmaktadır.
Malakit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Doğal taşların günümüzde de oldukça sık bir şekilde rağbet görmesi, bazı satış kanallarının sahte ürünleri piyasa sürmesine neden olmaktadır. Hemen hemen her doğal taşın sahte ürünü piyasalarda yer alabilmektedir. Doğal taş hakkında geniş bilgiye sahip olan kişiler, doğal taşları inceleyerek gerçek olup olmadığını anlayabilmektedir. Bunun yanı sıra, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yaptırılacak incelemelerde taşların gerçekliğinin anlaşılabilmesi için tercih edilmektedir. Ancak bu işlemler oldukça maliyetlidir. Bunun yerine herkesin kullanabileceği bazı teknikler geliştirilmiştir.
Malakit taşının gerçekliğini anlamak için de geliştirilen tekniklerden bazıları kullanılabilmektedir. Malakit taşının renk geçişlerinin kontrol edilmesi ve bu renk geçişlerinin keskin olmaması taşın gerçekliğini göstermektedir. Malakit taşının bir parçasının kırılarak iç ve dış renginin kontrol edilmesi de malakit taşının gerçek olup olmadığının anlaşılmasını sağlayan en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Sahte yapılı doğal taşlara maruz kalmamak için alınabilinecek ilk yöntem ise, güvenilir satış kanallarının tercih edilmesi olacaktır.
Malakit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Malakit taşının burcu; yengeç, terazi, yay, oğlak ve başaktır. Bu burçlara sahip olan kişiler, malakit taşının tüm etkilerinden en iyi şekilde yararlanabilmektedir. Genel olarak burçlar bir ya da birden fazla doğal taş ile uyumlu olabilmektedir. Burca ait farklı doğal taşların bir arada kullanılması sırasında, doğal taşların birbiri ile uyumunun da göz önüne alınması gerekmektedir. Enerji açısından birbirini tamamlayan doğal taşlar rahatlıkla bir arada kullanılabilmektedir.
Burçlara ait olmayan doğal taş kullanımları, kişilere herhangi bir olumsuz etki yaratmamaktadır. Bu durum sadece, kişilerin doğal taşlardan tam olarak fayda sağlamasına engel olmaktadır. Doğal taşların şık görünümleri ve farklı tasarımlarda kullanılması, herkesin aksesuar ya da takı olarak bu taşları kullanmasına imkan sunmaktadır.
Malakit Taşı Nasıl Temizlenir?
Doğal taş kullanıcılarının özen göstermesi gereken bir konu olan taş temizliği, taşların sertlik derecelerine göre gerçekleştirilmelidir. Her doğal taş aynı yöntemler ile temizlenmemelidir. Özellikle doğal taşların temizliğinde sabun ya da kimyasal içerikli temizlik ürünlerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Doğal taşların ilk kullanımından önce temizlenmesi, taşın sahibine ulaşana kadar yüklendiği negatif enerjinin nötrlenmesi adına önemlidir. Taşın üzerinde toplanan negatif enerji, kullanıcının olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. Bunun haricinde doğal taşların hafta bir olacak şekilde temizlenmesi yeterlidir. Elbette bu durum doğal taşın kullanım yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterebilmektedir.
Malakit taşının temizliği tercih edilecek yöntemler, sertlik derecesi düşük taşlar için uygun olan yöntemler olmalıdır. Malakit taşının temizlenmesi için tütsü dumanı en uygun temizlik yöntemidir. Yanan tütsünün dumanında gezdirilen malakit taşının enerjisi nötrlenecektir. Bunun yanı sıra, tuz lambasının yanına bırakılan malakit taşının da negatif enerjinin nötrlenecektir.
Malakit Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Malakit taşının satış fiyatı, tercih edilecek ürüne, taşın boyutuna ve taşın gramına göre değişmektedir. Kolye ve bileklik formunda bulunan malakit taşının fiyat aralığı 100 TL ile 400 TL arasında değişmektedir. Ham kütle halinde olan malakit taşlarının fiyatları ise, 100 TL’den başlayarak 500 TL’ye kadar ulaşabilmektedir. Gramaj olarak bin gramı geçen malakit taşlarının fiyatları 6 bin TL’yi geçebilmektedir. Genel olarak çok ucuz fiyatlara bulunmayan malakit taşları, düşük gramlar tercih edilerek de satın alınabilinmektedir.
Bir yanıt bırakın