Lepidolit taşı, mika grubuna ait bir doğal taştır. Lepidolit taşı, lityum içeren ve genellikle leylak ya da lila renginin tonlarında bulunmaktadır. Lepidolit taşı ait olduğu grup nedeni ile ‘lityum mika’, sahip olduğu renk nedeni ile ‘lavenderin’ ve etkileri nedeni ile de ‘barış taşı’ ya da ‘rüya taşı’ olarak da bilinmektedir. 1861 yılında keşfedilen bu doğa taş, özellikle psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmıştır. Şifa ve enerji kaynağı olan lepidolit taşı, bilinen tüm minerallerden daha fazla lityum içermektedir. Bu durum, lepidolit taşının en önemli özelliğini meydana getirmektedir. Lityumun yanı sıra bu doğal taşın içerisinde; potasyum, hidrojen, silisyum, oksijen, alüminyum, florin ve donmuş su yer almaktadır.
Lepidolit Taşının Faydaları Nelerdir?
Lepidolit taşı genellikle olumsuzlukları gideren bir özelliğe sahiptir. Ruhsal ve zihinsel olarak kullanıcılarına şifa sağlayan bu taş aynı zamanda birçok vücut rahatsızlığının tedavisi için alternatif tıpta yerini almıştır. Bu doğal taşın psikolojik rahatsızlar üzerindeki iyileştirici özellikleri test ederek onaylanmıştır. Fiziksel olarak ise Lepidolit taşının yararları şu şekilde sıralanabilir;
- Lepidolit taşı, detoks etkisine sahip olan bir doğal taştır.
- Lepidolit taşı, cilt ve bağ dokularının arınma sürecine olumlu etkiler sağlar.
- Lepidolit taşı, özellikle sinirler ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
- Lepidolit taşı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Lepidolit taşı, yorgunluğu ve Alzheimer rahatsızlığının etkilerinin giderilmesini sağlar.
- Lepidolit taşı, eklem rahatsızlıklarının tedavisine tercih edilmektedir.
- Lepidolit taşı, kadınların menopoz dönemlerinde meydana gelen semptomların hafiflemesini sağlar.
- Lepidolit taşı, beyin ve nörolojik fonksiyonların dengelenmesini sağlar.
- Lepidolit taşı, depresyona karşı koruyucudur.
- Lepidolit taşı, kişilerde var olan dikkat eksikliğinin giderilmesini ve hiperaktivitenin dengelenmesini sağlar.
- Lepidolit taşı, kişilerde farklı nedenlerden dolayı meydana gelen uyku sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
Lepidolit Taşı Ne İşe Yarar?
Lepidolit taşı kullananlar, bu doğal taşın vücut sağlığına olan şifasından yararlanabilmelerinin yanı sıra, özellikle ruhsal şifalarından da yararlanmaktadır. Birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisi için kullanımı tercih edilen lepidolit taşının bilinen diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;
- Kişilerin iç huzura kavuşmasını ve bu huzurun korunmasını sağlar.
- Lepidolit taşı, kişilerin kendilerini sevmesine katkı sağlar.
- Stres seviyesinin düşürülmesini ve strese bağlı uyku bozukluklarının giderilmesini sağlar.
- Lepidolit taşı kişilerin sakinleşmesini ve diğer insanlara olan bağımlılığın azalmasını sağlar.
- Özellikle meditasyon süreçlerinde kullanılan lepidolit taşı, kişilere ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamaktadır.
- Lepidolit taşı özellikle psikolojik rahatsızların tedavi süreçlerinde olumlu etkilerinden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.
- Kişilerin objektif bir bakış açısına sahip olmasını sağlar.
- Kullanıcılarını obsesif düşüncelerden kurtarır ve umutsuzluğun giderilmesini sağlar.
- Duyguların dengelenmesini sağlar.
- Özellikle duygusal ve zihinsel bağımlılıkların üstesinden gelinmesine destek verir.
Lepidolit Taşı Nasıl Kullanılır?
Lepidolit taşının kullanımı, takı formunda sıklıkla tercih edilmektedir. Kolye ve bileklik formları, bu doğal taşın tercih edildiği takı formları arasında en sık karşılaşılan ürünlerdir. Bu ürünlerin tene temas ederek kullanılması, kişilerin lepidolit taşından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Takı formunun yanı sıra, meditasyon süreçlerinde kullanım sağlanması adına ya da ev veya ofis gibi çalışma alanlarında dekoratif olarak kullanılabilecek kütle ve kazık kütle formları da bulunmaktadır. Dekoratif olarak kullanılacak lepidolit taşı, bulunduğu ortamdaki negatif enerjinin giderilmesini ve yerini pozitif bir enerjinin almasını sağlamaktadır.
Lepidolit Taşının Anlamı Nedir?
Lepidolit taşının anlamı, bu taşın denge ve uyumu ifade etmesi ile bağdaştırılmıştır. Yunanca ‘ölçek’ anlamına gelen kelime, taşın ismi olarak kabul edilmiştir. Taşın ilk keşfedilmesinde renginden dolayı ‘liliat’ ismini aldığı bilinmektedir. Ancak daha sonrasında etkilerinden dolayı ‘lepidolit’ ismini almıştır.
Lepidolit Taşının Özellikleri Nelerdir?
Lepidolit taşının en bilinen ve diğer doğal taşlardan ayrılan özelliği içerdiği yüksek miktardaki lityumdur. Doğal taşlar; içerikleri, yapıları, renkleri ve sertlikleri gibi pek çok farklı ayırt edici özelliğe sahiptir. Doğal taşların özelliklerinin ayrıntılı olarak bilinmesi, kullanım için tercih edilecek en doğru taşa karar verilmesinde etkilidir. İçerik özelliğinin yanı sıra, lepidolit taşının özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır;
- Lepidolit taşının sertlik derecesi 2 ila 3 arasında değişmektedir.
- Lepidolit taşının özgül ağırlığı 2,84 ile 2,90 arasındadır.
- Lepidolit taşı genel olarak leylak ve lila renklerinin tonlarında bulunmaktadır.
- Lepidolit taşının mineral grubu silikatlardır.
- Lepidolit taşı; Brezilya, Rusya, ABD, Afganistan ve Pakistan’da bulunmaktadır.
- Lepidolit taşı; alın çakrası, kalp çakrası ve tepe çakra ile uyumludur.
Lepidolit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Tüm doğal taşların sahte yapıları piyasada yer almaktadır. Bu sahte ürünlerin yapımında genel olarak, gerçek doğal taşın rengine ait boya ya da kaplamalar kullanılmaktadır. Doğal taşın gerçekliği, yapısal özellikleri incelenerek anlaşılabilir. Bu teknik ile gerçek doğal taşların ayırt edilebilinmesi için doğal taşlar hakkında derin bir bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Taşların dokuları, renk ve renk geçişleri bu aşamada kişilere büyük bir fayda sağlamaktadır.
Lepidolit taşının gerçekliğini anlamak için de taşın yapısal özellikleri incelenebilir. Ancak bu şekilde taş, sahte formdan ayır edilemiyor ise taşın bir kısmının kırılarak iç ve dış renginin kontrolünün yapılması tercih edilebilir. Bu teknik ile taşın gerçekliği anlaşılabilir. Aynı zamanda, lepidolit taşına çok düşük seviyede ısı verilerek, taşın üzerindeki boyanın akması da sağlanabilir. Lepidolit taşı kolay bir şekilde çizilebilmektedir. Yumuşak ve hassas bir yapıya sahiptir. Lepidolit taşının bu özellikleri de gerçekliğinin anlaşılmasında kişilere kolaylık sunmaktadır.
Lepidolit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?
Burçların sahip olduğu bir ya da birden fazla doğal taş olabilmektedir. Bazı doğal taşlar ise tüm burçlar ile uyumlu olabilmektedir. Kişilerin sahip oldukları burçlar, astrolojik açıdan bazı doğal taşlar ile daha uyumlu bir enerji frekansına sahip olduğunu belirtmektedir. Bu durum, kişilerin doğal taşlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktadır.
Lepidolit taşının burcu terazidir. Terazi burcuna sahip kişiler, bu doğal taş ile temas sağlayarak her açıdan en yüksek seviyede yararlanabilirler. Farklı burçlara sahip kişilerde lepidolit taşının kullanımını tercih edebilirler. Bu durum kişilere herhangi bir zarar vermemektedir. Ancak, daha düşük seviyelerde etki elde edilmesine neden olabilmektedir.
Lepidolit Taşı Nasıl Temizlenir?
Doğal taşların temizlenmesi, taşların üzerinde biriken negatif enerjinin nötrlenmesi ve taşların kullanım sürelerinin uzaması adına oldukça önemlidir. Özellikle doğal taşların ilk kullanımından önce mutlaka temizlenmesi ve enerjisinin nötrlenmesi gerekmektedir. Doğal taşlar kullanıma bağlı olarak haftada bir kez uygun teknikler ile temizlenmelidir. Doğal taşların temizlenmesi için tercih edilecek yöntemler, temizlenecek doğal taşın sertlik derecesine göre seçilmelidir.
Lepidolit taşının temizliği tütsüleme yöntemi ile yapılmalıdır. Sertlik derecesi düşük olan lepidolit taşı, yanan tütsünün dumanı ile kolaylıkla temizlenebilir. Tütsü için farklı bitkiler tercih edilebilineceği gibi standart tütsülerde kullanılabilir. Bunun yanı sıra lepidolit taşı, tuz lambasının yanında bırakılarak da temizlenebilmektedir.
Lepidolit Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?
Lepidolit taşının satış fiyatı, takı ve kütle formlarına göre değişkenlik göstermektedir. Kolye ya da bileklik formunda tercih edilen lepidolit taşı 50 TL ile 100 TL arasında bir fiyat skalasına sahiptir. Kazık kütle ya da ham kütle olarak satılan lepidolit taşları ise; 30 TL ile 300 TL arasında değişen bir fiyata sahiptir. Bu fiyat aralığı, taşın boyutuna ve gramına göre değişkenlik göstermektedir.
Bir yanıt bırakın