Kalsedon Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı

Kalsedon Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı
Kalsedon Taşının Faydaları Nelerdir? Özellikleri, Anlamı

Kalsedon taşı, kaya oyuklarında kimyasal ve fiziksel etkenlerin birleşimi sonucu oluşan bir doğal taştır. Kalsedon taşı, kuvars grubunun kripto kristal çeşitlerinden birisidir. Çok ince tabakalar halinde dizilen kuvars liflerinin bir araya gelmesiyle oluşur meydana gelen kalsedon taşı, yağlı gibi görünen parlak bir yapıya sahiptir. Kalsedon taşı yarı şeffaf beyaz ya da gri renkte olabilmektedir. Gri tonlarında, mavi renkte ve kahverengi tonlarında da görülebilen kalsedon taşı, Anadolu’da “mavi altın” olarak anılmaktadır. Çok eski zamanlarda var olan medeniyetlerde kalsedon taşının, yaratıcı güçler tarafından gönderildiğine inanılmaktaydı. Bu nedenle hemen hemen her kültürde kalsedon taşı kutsal bir taş olarak kabul görmektedir. Kalsedon taşı özellikle Roma ve Bizans dönemlerinde büyük bir rağbet görmüştür.

Kalsedon Taşının Faydaları Nelerdir?

Kullanımı oldukça sık tercih edilen doğal taşlar arasında yer alan kalsedon taşı, ruhsal ve duygusal şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra kalsedon taşı, fiziksel olarak da bir şifa kaynağı olarak tercih edilmektedir. Detaylı olarak kalsedon taşının yararları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalsedon taşı, cilt enfeksiyonlarının tedavisinde oldukça etkili olan bir doğal taştır.
  • Kalsedon taşı, yaşlanmaya bağlı olarak gelişebilen bunama rahatsızlığının meydana gelmesini engellemektedir.
  • Kalsedon taşı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.
  • Kulak, burun ve boğaz rahatsızlarının tedavisinde şifa kaynağı olarak kullanılan kalsedon taşı, tüm sinüs sorunlarına da şifa olmaktadır.
  • Akciğerlerin sağlığını koruyan kalsedon taşı özellikle sigara içen kişilerde, sigaranın yan etkilerinin hafifletilmesini sağlamaktadır.

Kalsedon Taşı Ne İşe Yarar?

Doğal taşlar fiziksel şifa kaynağı olmasının yanı sıra; ruhsal, duygusal ve zihinsel iyileşmenin ve gelişmenin elde edilmesi için de tercih edilmektedir. Geçmiş zamandan günümüze kadar olan süreçte doğal taşlar farklı meditasyon ve ritüel seanslarında enerji kaynağı olarak kullanılmıştır. Kalsedon taşı kullananlar bu taşın tüm ektilerinden yüksek seviyelerde fayda sağlayabilmektedir. Kullanım amacına göre farklı etkilere sahip olan kalsedon taşının bilinen diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalsedon taşı kullanıcılarına azim ve enerji sağlamaktadır.
  • Kalsedon taşı kişilerin hitabet ve ikna gücünün artmasını sağlar.
  • Finansal hedeflere ulaşmak isteyen kişiler, kalsedon taşının kullanımını gerçekleştirmektedir.
  • Kalsedon taşı kişilerin iyimserlik, yaratıcılık ve motivasyon seviyelerinin yükselmesini sağlar.
  • Kalsedon taşının düzenli kullanımı kişilere; refah, bolluk, bereket ve zenginlik sağlamaktadır.
  • Kalsedon taşı kişilerin hayata daha pozitif bakmasını sağlar ve zihin gücünün artmasına olumlu yönde etki eder.
  • Kalsedon taşı ikili ilişkilerde partnerlerin birbirine daha şefkatli ve pozitif yaklaşmasını sağlamaktadır.
  • Depresyon ve kaygı gibi olumsuz durumlardan kişileri korur.
  • Genel olarak kalsedon taşı; iyi niyetin, dostluğun ve uyum taşı olarak bilinmektedir.

Kalsedon Taşı Nasıl Kullanılır?

Kalsedon taşının kullanımı genellikle bileklik ya da kolye formunda tercih edilmektedir. Bu formlarda kullanılan kalsedon taşının ten ile temas etme oranı daha yüksektir. Bunun yanı sıra kalsedon taşı farklı kütle formlarında tercih edilerek düzenli olarak kişilerin yanlarında taşıması da tercih edilen bir kullanım şeklidir. Genel olarak doğal taşlardan en iyi şekilde yararlanmak için taşlar ile temas halinde olunması gerekmektedir. Dekoratif obje olarak kullanımı tercih edilen kalsedon taşı, bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirebilme gücüne sahiptir.

Kalsedon Taşının Anlamı Nedir?

Kalsedon taşının anlamı, İstanbul’da bulunan Kadıköy ilçesinin tarih öncesi döneme ait ismini ifade etmektedir. Bizans İmparatorluğu döneminde ‘Kalkedon’ olarak anılan ve günümüzde Kadıköy olarak bilinen ilçe, Bizanslıların liman şehri olma özelliğine sahiptir. Anadolu’dan çıkartılan kalsedon taşları o dönemlerde Kadıköy limanından ihraç edilmekteydi. Bu nedenle doğal taş, kalsedon adını almıştır. Kalsedon taşı, Hitit ve Urartu dönemlerinde de mücevherat ve mühür yapımında kullanılan oldukça önemli bir taş olarak değer görmekteydi. Özellikle kişilerin konuşma yapması sırasında karşısındaki kişileri etkilemesine yardımcı olduğu düşünülen kalsedon taşı, Çiçero tarafından da kullanılmakta olduğu ileri sürülmektedir. Bu inanış neticesinde Romalı avukatların hepsinin kalsedon taşından bir kolye takarak, çıktıkları tüm davaları kazandıkları da kalsedon taşı ile ilgili rivayetler arasında yer almaktadır.

Kalsedon Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal taşlar ilk olarak yapısal olarak birbirinden farklı özellikleri ile ayrılmaktadır. Doğal taşların bileşenleri, oluşum süreçleri, hangi fiziksel ve kimyasal tepkimelere girerek var oldukları, renkleri, ağırlıkları ve şifa kaynakları bu taşların özelliklerini meydana getirmektedir. Kişilerin tercih ederek kullanım sağladıkları doğal taşlar, farklı etki alanlarına sahiptir. Bu nedenle herkesin farklı doğal taş kullanımı ve farklı şifa kaynağı seçimleri olabilmektedir.

Kalsedon taşının özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalsedon taşının sertlik derecesi 7’dir.
  • Kalsedon taşının özgül ağırlığı 2,57 ile 2,65 arasında değişmektedir.
  • Kalsedon taşı; silikatlar, oksitler ve kuvars grubuna ait olan bir doğal taştır.
  • Kalsedon taşı; akik, aventurin, kan taşı, karneliyan, krispraz, jasper, oniks, sard ve kaplan gözü gibi doğal taşların ait olduğu bir doğal taş türü olarak ayrı bir özelliğe sahiptir.
  • Kalsedon taşı; solar pleksus ve sakral çakra ile uyumlu olarak çalışmaktadır.
  • Kalsedon taşı; Türkiye, Almanya ve Meksika’da bulunmaktadır.

Kalsedon Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşların gerçek olduğunu anlamak için bu alanda yeteri kadar bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bazı doğal taş kullanıcıları, taşların yapısal özelliklerini inceleyerek ve taşlara dokunarak bu taşların gerçek olup olmadığını anlayabilmektedir. Piyasada çok fazla sahte taşın yer alması, doğal taşlar konusunda yeteri kadar tecrübe sahibi olmayan kişiler için farklı yöntemlerin geliştirilmesini sağlamıştır. Kişiler farklı yöntemler ile taşların gerçek olup olmadığını tespit edebilmektedir. Sahte taşlar ile karşılaşmamak için kişilerin satın alma işlemleri için bilinen ve güvenilen satış kanallarını tercih etmesi, bu konuda alınabilinecek ilk önlemdir.

Kalsedon taşının gerçekliğini anlamak için geliştirilen bazı yöntemler kolaylıkla taşa uygulanabilir. Kalsedon taşına uygulanacak düşük bir ısı, sahte olan taşların boyalarının ya da kaplamalarının akmasına neden olacaktır. Bu taşın gerçekliğinin anlaşılmasının bir diğer yöntemi ise, kırma tekniğidir. Taşın küçük bir bölümünün kırılması ile iç ve dış rengin kontrolü sağlanılarak, kalsedon taşının gerçekliği tespit edilebilir. Satın alma işleminin yapıldığı kanallardan, taşın sertlik derecesinin ölçülmesinin istenmesi de taşların orijinalliğinin anlaşılması için uygulanacak bir diğer yöntemdir.

Kalsedon Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Burçlar, doğal taşlar ile bağlantılı bir şekilde kişiler üzerinde etkilere sahiptir. Burçların uyumlu olarak aktif olabildiği bir ya da birden fazla doğal taşı olabilmektedir. Burcun doğal taşlarının haricinde doğal taş kullanımı, herkes tarafından tercih edilebilir. Bu durum kişilere negatif yönde bir etkiye neden olmamaktadır. Burçların uyumlu olduğu doğal taşların dışında kullanılan taşlar, kişilerin tam olarak taştan istenilen verimin alınmasını engeller. Taşın tüm enerjisi kullanılamaz. Bu nedenle doğal taş kullanıcıları, kendi burçları ile uyumlu olarak çalışabilen doğal taşları tercih etmektedir.

Kalsedon taşının burcu kova, yay, başak ve yengeçtir. Bu burçlara sahip olan kişilerin kalsedon taşı kullanımı, taşın tüm enerjisinin doğru bir şekilde kendilerine aktarılmasını sağlamaktadır.

Kalsedon Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taş kullanımı gerçekleştiren kişilerin, doğal taşların temizliğine büyük bir özen göstermesi ve önem vermesi gerekmektedir. Doğal taşlar kullanımlara bağlı olarak en az haftada bir ya da az kullanımlarda daha uzun aralıklar ile temizlenmelidir. Doğal taşların temizlenmesi, kullanıma bağlı olarak taşlarda biriken negatif enerjilerin nötrlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede doğal taşların kullanım süreleri de uzatılmaktadır. Özellikle ilk kez kullanılacak doğal taşlar, kullanımdan önce mutlaka temizlenmelidir. Doğal taşların temizliğinde tercih edilecek yöntemler, taşların sertlik derecelerine göre belirlenmelidir.

Kalsedon taşının temizliği için taşın tütsü dumanına maruz bırakılması tercih edilebilinecek bir yöntemdir. Kalsedon taşının bir gece boyunda toprağa gömülü olarak bırakılması da taşın temizlenmesini sağlamaktadır. Selenit taşının yanına bırakılan kalsedon taşı da enerji bakımından dengelenmektedir.

Kalsedon Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?

Kalsedon taşının satış fiyatı, taşın altın ya da gümüş gibi farklı materyaller ile kullanılması gibi durumlarda artış göstermektedir. Bunun yanı sıra, tercih edilen kalsedon taşının büyüklüğü de fiyat aralığının genişlemesine etki eden faktörler arasında yer almaktadır. Kütle formunda tercih edilecek kalsedon taşı 35 TL ile 2 bin TL arasında değişmektedir. Bu geniş fiyat aralığı, taşın boyutuna ve gramına göre değişiklik göstermektedir. Takı formunda tercih edilecek kalsedon taşının fiyatı ise, 50 TL ile 350 TL arasında değişmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*