Aragonit Taşı: Faydaları, Özellikleri ve Anlamı

Aragonit Taşı: Faydaları, Özellikleri ve Anlamı
Aragonit Taşı: Faydaları, Özellikleri ve Anlamı

Aragonit taşı, kuvars grubuna ait doğal bir taştır. Genellikle yer yüzüne yakın ve düşük sıcaklığa sahip olan yataklarda bulunmaktadır. Aragonite ismi ile de bilinen bu doğal taş, yarı şeffaf bir görünüme sahiptir. Aragonit taşı, aragonit minarelinin toplu halde etkileşime girerek sertleşmesi ve taş haline gelmesi ile oluşmaktadır. Aragonit taşı genellikle beyaz kabarcıklı bir görünüme sahiptir. Bu doğal taşın kristalleri; ikizlenme, iğnemsi formda ya da levha formunda bulunabilmektedir.

Özellikle psikolojik açıdan birçok fayda sağlayan bu doğal taş, ilk olarak 1788 yılında keşfedilmiştir. Eski zamanlarda günümüze kadar gelen aragonit taşı, kırılgan yapısı nedeni ile oldukça dikkatli ve titiz bir şekilde kullanılmalıdır.Yapısı itibari ile diğer doğal taşlardan ayrılan aragonit taşı, özellikle oyma sanatlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Bu durum da taşın, farklı formlarda kullanılabilmesine katkı sağlamaktadır.

Aragonit Taşının Faydaları Nelerdir?

Doğal taşlar keşfedildiği tarihlerden itibaren şifa kaynağı ve enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Doğal taşlar kişilerin fiziksel rahatsızlıklarının giderilmesinde etkili olduğu gibi ruhsal ve zihinsel açıdan da birçok fayda sağlayabilmektedir. Doğal taşların her biri kendilerine özgü faydaları ile bilinmektedir. Bu sayede kişiler, hangi amaç için hangi doğal taşları tercih edeceğine karar verebilmektedir. Aragonit taşının yararları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Aragonit taşı, kalp atışının düzenli ve dengeli olmasını sağlamaktadır.
  • Kişilerin kronik yorgunluklarının giderilmesinde etkili olan aragonit taşı, eklem ve kemik sorunlarının da giderilmesinde olumlu etkilere sahiptir.
  • Aragonit taşı, ateş düşürücü özelliğe sahiptir.
  • Aragonit taşı, kullanıcılarının vücutlarındaki iltihabın giderilmesini sağlar.
  • Kalsiyum dengesinin korunmasını sağlayan aragonit taşı, bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinde oldukça etkilidir.
  • Yara ve yanıkların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
  • Aragonit taşı, cildin kendini yenilmesine ve cilt üzerinde kırışıklıkların meydana gelmemesinde etkilidir.
  • Aragonit taşının düzenli olarak kullanılması kişilere tokluk hissi vererek, özellikle kilo vermek isteyenlere büyük bir katkı sağlar.

Aragonit Taşı Ne İşe Yarar?

Aragonit taşı kullananlar, fiziksel olarak bu doğal taştan fayda elde edilmenin yanı sıra; duyguların pozitif yönde beslenmesini de sağlamaktadır. Denge hissini teşvik eden aragonit taşı, kullanıcıların hayatlarına olumlu hisleri çekmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra aragonit taşının kullanıcılarına sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Aragonit taşı, negatif enerjileri pozitif enerjiye çevirebilen oldukça mucizevi bir doğal taştır.
  • Aragonit taşı, ikili ilişkilerde öz güven duygusunun artmasına yardımcı olmaktadır.
  • Uyurgezerlik ve kabus görme gibi uyku kalitesini düşüren sorunlar yaşayan kişilerin, aragonit taşı kullanımı ile bu sorunların üstesinden gelmesi mümkündür.
  • Aragonit taşı, ruhun sakinleştirilmesini sağlamaktadır.
  • Öfke, stres ve duygusal gerginliklerin giderilmesinde etkilidir.
  • Kişilerin daha disiplinli olabilmesine katkı sağlayan aragonit taşı, odaklanmanın iyileştirilmesini de sağlamaktadır.
  • Aragonit taşı, kişilerin içe kapanıklığının ve asosyalliğinin düzeltilmesinde de etkilidir.

Aragonit Taşı Nasıl Kullanılır?

Aragonit taşının kullanımı, taşın kullanım amacına göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle dekoratif eşya tasarımlarında kullanımı tercih edilen aragonit taşı, negatif ve olumsuz enerjinin hakim olduğu ortamlarda kullanılarak, ortamdaki negatif enerjinin pozitif bir enerjiye dönmesini sağlamaktadır. Bu amaç için tercih edilecek aragonit taşı, ev ya da ofis ortamlarında kullanılmak için dekoratif bir ürün olarak satın alınabilinir.

Psikolojik ve zihinsel olarak rahatlama elde edilmesi için tercih edilen aragonit taşları, meditasyon ya da terapi seanslarında da kullanılabilmektedir. Fiziksel olarak da özellikle kemik ve iskelet sisteminde büyük etkilere sahip olan aragonit taşı, takı ve aksesuar formunda da düzenli olarak kullanılabilecek formlarda satın alınabilmektedir. Küpe, kolye, bileklik, yüzük ya da tespih gibi ürünler aragonit taşının en sık kullanıldığı aksesuar ürünleri arasında yer almaktadır. Bu formlarda satın alınan aragonit taşı, düzenli olarak taşınabilir ve etkilerinden daha yüksek seviyelerde faydalanılabilir.

Aragonit Taşının Anlamı Nedir?

Aragonit taşının anlamı, taşın ilk bulunduğu yer olan Aragon ismi ile özdeşleştirilmiştir. İspanya’nın bir bölgesi olan Aragon, aragonit taşının ilk kez bulunduğu ve işlenerek kullanılmaya başladığı yer olma özelliğine sahiptir. ‘Dayanıklılık Taşı’ anlamına da gelen aragonit taşı, altmıştan fazla psikolojik soruna iyi gelmesi ile bilinmektedir. Ruhsal olarak dayanıklılığı arttıran ve kişilere güç veren aragonit taşı, kişilerde bulunan eril ve dişil enerjiyi bütünleştirerek kişinin kendisini tam hissetmesini de sağlamaktadır. Bu sayede, kişide eksik olan parçaları tamamlar, sorunları iyileştirir ve kullanıcılarına daha iyi bir yaşam kalitesi sağlar.

Aragonit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal taşlar yapıları, sertlikleri, kullanım alanları ve kullanıcılarına sağladıkları faydalara göre farklı özelliklere sahiptir. Kişilerin doğal taş seçimlerini etkileyen bu özellikler, kişilerin hangi amaç için hangi doğal taşı tercih etmesi gerektiğini belirlemesine imkan sunmaktadır. Aragonit taşının özellikleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Aragonit taşı; İspanya, Brezilya, Fransa, Sicilya, İngiltere, Meksika, Namibya, Amerika ve Avusturalya’da çıkartılmaktadır. Ülkemizde ise Toros Dağları’nda aragonit taşı çıkarma işlemleri gerçekleşmektedir.
  • Aragonit taşının sertlik derecesi 3,5 ile 4 arasındadır. Bu sertlik derecesi, aragonit taşının kırılgan bir yapıya sahip olduğunu belirtmektedir.
  • Aragonit taşının özgül ağırlığı 2,95’tir.
  • Aragonit taşı genellikle; sarı, beyaz, gri, mavimsi yeşil, mavi, kırmızı, kahverengi ve menekşe moru renklerinde bulunabilmektedir.
  • Aragonit taşı, kök çakrası, kalp çakrası ve alın çakrası ile uyumlu olarak çalışmaktadır.

Aragonit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşlar, kişiler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. Bu durum, doğal taşların piyasada sahte yapılarının yer almasına neden olmaktadır. Doğal taşların orijinal olup olmadığının anlaşılmasının en sağlıklı yolu, üniversitelerin ilgili bölümleri ile irtibata geçmektedir. Uzman kişilerin incelemeleri ile kesin sonuçlar elde edilebilmektedir. Ancak bu işlemler maddi açıdan fazla meblağlar gerektirdiğinden, doğal taşların orijinalliğinin anlaşılması için farklı yöntemler geliştirilmiştir.

Aragonit taşının gerçekliğini anlamak için taşa düşük seviyede ısı verilebilmektedir. Sahte doğal taşlar genellikle ısı ile üzerlerindeki boyaların akmasına neden olmaktadır. Bu yöntem ile taşın gerçek olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Aragonit taşının gerçek olup olmadığının anlaşılması için tercih edilebilecek bir diğer yöntem ise, taşın bir kısmının kırılarak iç ve dış renginin kontrol edilmesidir.

Aragonit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Aragonit taşının burcu başak, kova, oğlak ve aslandır. Bu burçların yanı sıra aragonit taşı, tüm kullanıcıları ile uyumlu olarak etkileşime geçebilmektedir. Bu özelliği ile aragonit taşı, tüm burçlar ile kullanılabilen bir doğal taş olma özelliğine de sahiptir. Genel olarak burçlar, birden fazla doğal taş ile uyum sağlayabilmektedir. Aragonit taşı da tüm burçlar ile uyumluluk göstererek, herkesin taşın faydalarından yararlanabilmesine imkan sunmaktadır.

Aragonit Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taşların temizlenmesi, taşların sertlik seviyelerine göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Bazı doğal taşlar, kendilerini temizleyebilme özelliğine sahip olduğu için kullanıcılar tarafından temizlenmeye ihtiyaç duymamaktadır. Aragonit taşının temizliği ise, iki farklı yöntem ile gerçekleştirilebilir.

Aragonit taşı, üç dakika gibi bir süre su ile yıkandıktan sonra, on ile on beş dakika gibi bir süre boyunca toprağa gömülür ve ardından da kısa bir süre güneş ışığında bekletilerek temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra, kristal ya da cam bir kasenin içerisine temizlenmiş büyük bir karneol taşı ve birkaç tane kuvars taşı yerleştirilerek, aragonit taşının yıkanarak kasenin içerisine koyulması da aragonit taşının temizlenmesini sağlamaktadır. Karneol taşı ay enerjisin, kuvars taşları ise güneş enerjisini simgelemektedir. Taşların sahip olduğu bu özellik, aragonit taşının ay ve güneş ile temizlenmesini sağlamaktadır.

Aragonit Taşının Satış Fiyatı Ne Kadar?

Aragonit taşının satış fiyatı, taşın tercih edileceği formuna göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak aksesuar ve takı formunda tercih edilen aragonit taşları, 50 TL ile 500 TL arasında bir fiyat skalasına sahiptir. Aragonit taşının dekoratif olarak kullanımının tercih edilmesi durumunda, taşın sahip olduğu ağrılığın artması belirtilen fiyatlarda da değişkenliğin meydana gelmesine neden olmaktadır.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*